 |

|
|
Taart zonder kippeneiwit/soja/koemelkeiwit
160 gram bloem, 5 eetlepels witte basterdsuiker, 1/2 theelepel zout, 100 gr. (plantaardige)margarine, 500 gr
appels, 1 theelepel kaneel, 3 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels abrikozenjam.
Meng de gezeefde bloem met witte basterdsuiker/zout. Voeg margarine toe en snijd deze in kleine stukjes dmv 2
messen (of meng het in de keukenmachine). Kneed het tot een stevige bal. 1/4 deel achterhouden, met de rest
springvorm van 18 cm bekleden met opstaande rand van 2 cm. Appels schoonmaken en in stukjes snijden. Vermengen
met kaneel/basterdsuiker.
Leg de stukjes/schijfjes op het deeg en leg daar vervolgens reepjes deeg op van het overgebleven 1/4 deel deeg.
Bestrijk met jam.
Bakken in ca. 50 min. in oven, gasstand 3/180 gr.C.
Aflaten koelen en springvorm verwijderen.
Je kunt ipv van bloem ook 80 gr. boekweitmeel en 80 gr. rijstemeel gebruiken. Dit i.v.m. allergie voor gluten
die in bloem zitten.
Evt. kun je ook krenten/rozijnen toevoegen aan de appeltaart.
»
terug
naar taarten
»
terug
naar feestjetips
|
|
 |