 |
|
|
Zeetaart
cake
Klop in een kom de boter met de suiker wit en romig.
Doe de eieren tegelijk in de kom; zolang kloppen tot een mooi en egaal beslag is ontstaan.
Meng het meel, maïzena, bakpoeder en zout en klop dit droge mengsel door het beslag.
Vet de springvorm in en bestrooi de bodem en zijkant met maïzena.
Schep het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 1 uur in het midden van een voorverwarmde oven (175º C). Laat de cake onder een schone doek afkoelen.
versiering
Klop de slagroom, basterdsuiker en 12 druppels blauwe kleurstof op en smeer de zijkant van de taartbodem hiermee rondom in. Beplak deze slagroomrand met de gepofte suikerrijst.
Bestrijk de bovenkant van de taart met glazuur van poedersuiker, water en een paar druppels blauwe kleurstof (niet te waterig maken).
Versier de bovenkant met "golfjes" slagroom uit de spuitbus en uit de spekjes geknipte visjes.
Met geknipte reepjes van de trekdrop kunnen de visjes verder opgemaakt worden, b.v. oogjes, vinnen etc. De glittersprieten in de taart steken.
Tip: Het is ook leuk om de taart te versieren met kant en klare snoepjes in de vorm van orka's, walvissen, zoute haringdrop
etc..
http://www.glutenvrij.nl
»
terug
naar feestjetips
|
|
 |